Hoće li BiH ponovo zatvoriti granice

Prema riječima ministra sigurnosti Selme Cikotića, Koordinacioni tijelo za praćenje situacije u vezi sa Covid-19 BiH u ponedjeljak će imati sjednicu na kojoj će razgovarati o budućim akcijama.
 
Kao što je poznato, nivo državnih institucija nema efektivnih nadležnosti u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, osim kada su u pitanju granice. Ja sam već dao nalog Koordinacionom tijelu da održi sastanak i oni su zakazali za ponedjeljak. Na tom sastanku će se razgovarati o mogućim mjerama koje bi se mogle donijeti s ciljem preveniranja širenja zaraze koronavirusom. Ipak, konačnu riječ o svemu daće Vijeće ministara BiH, kazao je Selmo Cikotić, koji je i sam zaražen Covid-19 virusom, piše Oslobodjenje.ba.

Kao što je poznato, državnim institucijama na raspolaganju stoji nekoliko mjera, kao što je potpuno zatvaranje granica, zatvaranje granica za osobe koje dolaze iz najugroženijih područja, uvođenje obaveznog karantina za granice, obavezno posjedovanje negativnog PCR testa pri ulasku i druge mjere.

Možda vam se svidi

Leave A Reply