Hladnokrvni ubica i danas slobodno šeta: Nožem presudio starici i mirno izašao iz kuće


Komšije Mirjane Lovrić u nevjerici komentarišu da ni 14 godina nakon mučkog zločina nije rasvjetljeno svirepo ubistvo njihove sugrađanke, koje u januaru 2008. godine šokiralo Banja Luku.

- Marketing -

Kuća u kojoj je žrtva živjela i u kojoj je pronađeno beživotno tijelo, danas je napuštena, a prema izjavama komšija, izgleda kao da nikoga više i ne interesuje ono što se dogodilo prije tačno 14 godina.

– Nije mi jasno da to ubistvo nije rasvjetljeno. Čuo sam da su pronašli i nečije otiske u toj kući – ispričao je jučer komšija ubijene Lovrićeve za Srpskainfo.

Dodaje kako je kuća danas napuštena, ali da jeza prolazi svakoga kada krene priče o onome što se dogodilo prije gotovo deceniju i po.

– Nesretnica je živjela sama, a tijelo su koliko se sjećam pronašli kćerka i komšija, nakon što se Mirjana tri dana nije javljala na telefonske pozive. Kada su ušli u kuću zatekli su Mirjanu da leži u lokvi krvi sa prerezanim vratom – prisjetio se komšija ubijene.

Ubrzo je alarmirana policija, a uviđaj je utvrdio da je ubica ili više njih, nakon ubistva izvršio premetačinu po kući. Istraga je utvrdila da je nedostajao zlatni lančić, pa je kao motiv ubistva utvrđeno koristoljublje.

Obdukcija je utvrdila da je nesretna žena preminula usljed iskrvarenja, nakon što joj je ubica prerezao vrat.

Policija je saslušala 50 svjedoka, komšija i poznanika ubijene, a njih 10, upućeno je na poligraf, ali bez rezultata.

– Mirjana Lovrić je posljednji put viđena živa 21. januara 2008., a tri dana kasnije, njena kćerka i komšija pronašli su je mrtvu. Tokom istrage privođen je veći broj onih koji su bili skloni provalama, najsumnjiviji odvedeni su na poligraf, ali su prošli – podsjetio je izvor iz MUP Republike Srpske.

Istražujući ubistvo Mirjane Lovrić, policija je uspjela riješiti više od 30 drugih krivičnih djela, mahom provala u porodična domaćinstva na području Banje Luke i okoline, ali ne i teško krivično djelo.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano