Hasna Tukić – nova sportska junakinja Kaknja

Kakanj je prije nekoliko dana dobio i Europsku WBU profesionalnu prvakinju u boksu ,Hasnu Tukić,koja je u borbi za pojas,u Loznici,savladala Hrvaticu Emanuelu Žulj,tehničkim nokautom u 4 rundi.

hasna tukic (1)„Pripreme za ovaj meč su bile veoma naporne,trenirala sam dva puta dnevno. Uslovi za treniranje su puno bolji u Njemačkoj nego u BiH.“ –kazala je za kakanj-x mlada Hasna Tukić koja se boksom bavi od 2013 godine I za kratko vrijeme je zabilježila 5 mečeva,od čega su 3 pobjede I 2 poraza.

Njeni počeci vežu se za Sarajevo gdje je I imala svoj prvi meč u kojem je poražena. I pored poraza primijećena je od njenog sadašnjeg trenera .Obzirom da u našoj zemlji nema sportske perspektive,odlučila je krenuti put Njemačke kod jednog od boljih trenera, Bekima Pergege.

Tri meča je boksala pod zastavom Njemačke,a dva pod zastavom svoje domovine,BiH. U razgovoru za naš portal je rekla da razmišlja o promjeni zastave pod kojom će ubuduće boksati.

“Ovdje su loši uslovi, Njemačka je pružila jako dobre uslove i doživotno sam im zahvalna, ali sigurno razmišljam o promjeni zastave”, rekla je Hasna.

Hasna je u Njemačkoj boravila osam mjeseci bez roditelja I to je ono što joj je teško palo.

„Bilo je to izuzetno teško razdoblje za mene jer sam se, kao djevojčica, osjećala bačenom na drugi planet. Prvi put sam otputovala tako daleko, bila odvojena od roditelja i prijatelja. Voljela sam boks, ali željela sam biti s obitelji i prijateljima. Ipak sam sama odlučila ostati jer sam imala cilj. Roditelji me nikada nisu gurali prema boksu već je to bila moja odluka, ja sam njih vukla za rukav kako bih išla na boks. To se na kraju I isplatilo,ostvarila sam svoj cilj I postala prvakinja Europe.“

hasna tukic (2)

Hasna je trenutno u svom gradu,a za par dana slijedi povratak u Njemačku i nastavak priprema za naredni meč za mjesec dana. Ime protivnice ne zna,ali obećava veliku borbu i novu pobjedu,tako da vrlo brzo možemo očekivati lijepe vijesti iz Njemačke.

Redakcija Kakanj – x com portal ovoj mladoj Kakanjskoj bokserki želi puno sreće I uspjeha u nastavku karijere.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.