Hapšenja u BiH: Lažirali saobraćajne nezgode, uhapšeni i policajci

Popularno

Povezano

Petnaest  osoba, među kojima su i četiri policajca, uhapšeno je u BiH pod sumnjom da su počinili brojne prevare i stekli nezakonitu materijalnu korist namještanjem lažnih prometnih nezgoda i varanjem osiguravajućih kuća.

 

- Marketing -

Policija je u ranim jutarnjim satima pretražila dvadesetak lokacija na području Sarajeva, Pala i Sokoca u sklopu istrage koji vodi tužilaštvo  Sarajevskog kantona, čija je glasnogovornica Azra Bavčić potvrdila kako je cilj razbijanje kriminalne grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nezgoda.

 

Lokalni su mediji prenijeli kako su među privedenima i četvorica pripadnika MUP-a Sarajevskog kantona, od kojih su trojica inspektori. Oni su navodno primali mito kako bi organizatorima prevara olakšali posao sačinjavanjem lažnih zapisnika s uviđaja saobraćanih nezgoda, što je poslužilo kako bi se naplatila nepostojeća šteta od osiguravateljskih kuća.

 

Umiješanost policajaca u ova kaznena djela potvrđena je tijekom dužeg razdoblja u kojemu su prisluškivani njihovi telefonski razgovori, a tada je utvrđeno i kako su oni primali mito od počinitelja različitih prekršaja u prometu kako ih ne bi kaznili.

 

Tužilaštvo Sarajevskog kantona sve privedene tereti za kaznena djela zloupotrebe osiguranja, zloupotrebe  položaja, krivotvorenje isprava, prevare, primanje dara i drugih oblika koristi.

 

- Marketing -

Najnovije