Haos, višesatni zastoji, negodovanje vozača: Kako izgleda vožnja tunelom Vranduk kod Zenice

0

Gužve, višesatne zastoji, negodovanje vozača izazvala je rekonstukcija dva tunela i dva mosta u Vranduku te izgradnje novog tunela za evakuaciju u dužini od 850 metara

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je kritikovao Javno preduzeće “Ceste Federacije BiH” što je “bez osjećaja za potrebe građana, bolesnih osoba, privrednika, učenika i studenata” donijelo odluku kojom je “praktično prekinuta jedna od najvažnijih žila kucavica za promet ljudima i robama u BiH”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zvizdić je kazao da građani ne smiju ispaštati zbog lošeg planiranja rekonstrukcije tunela, pozivajući da se pronađe alternativni pravac prije početka rekonstrukcije tunela “Crnaja”.

Iz JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine kažu da prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine oktobra, nakon čega će se promet pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu.

Iz ovog preduzeća obećavaju da će uložiti sve napore kako bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj jako prometnoj dionici.

Kako trenutno izgleda vožnja kroz tunel Vranduk, možete pogledati u nastavku: