Haos u Torinu zbog najavljenog zatvaranja

Torino je već jutros najavio nastavak protesta kada su se okupili taksisti na najvećem trgu u glavnom gradu regiona Pijemonte u znak protesta što se zatvaraju restorani i barovi od danas u 18 sati po novom Dekretu, jer tako i oni trpe posljedice zatvaranja .

Iako je Vlada najavila obeštećenje zbog zatvaranja iz sanitarnih razloga, bijes preduzetnika koji znaju da ne mogu dobiti adekvatnu ekonomsku nadoknadu nije se smanjio i izašli su na ulicu da protestuju, ali nisu samo oni.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfszvnFHPQ8

 

Tu su se našle i razne grupe koje koriste priliku da se “solidarišu” sa njima provocirajući haos i lomeći sve pred sobom, bacane su zapaljive bombe i na policijski kordion, policija je reagovala suzavcem, pišu “Novosti“.

Oko 500 učesnika protesta, među njima, kao što su i najavile tajne službe danas, našli su se osim privrednika pristalice ultra desnice, mafijaške grupe.

 

Uhapšeno je deset osoba među njima pet ultraša. Jedan fotoreporter je povrijeđen od zapaljive naprave koju su bacili manifestanti, kontejneri su bili u plamenu.

Na policiju su bačene petarde, razbijeni su izlozi radnji, a jedna je potpuno uništena i opljačkana

 

Oni koji negiraju postojanje Kovida su na protest došli bez maski na licu.

 

Po gradu kruže ambulantna vozila, u slučaju da se nasilje pogorša.

Možda vam se svidi

Leave A Reply