HAOS NA CESTAMA U BIH: ZAGLAVLJENI KAMIONI NA NEKOLIKO DIONICA, POGLEDAJTE FOTOGRAFIJEZbog pogoršane vremenske situacije iz BIHAMK-a upozoravaju na pretežno mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima ima snijega na kolovozu.Na magistralnom putu Bugojno-Kupres zbog zaglavljenih teretnih vozila mogu saobraćati samo putnička vozila, jednom trakom. Na dionicama od Kupresa prema Livnu i Tomislavgradu, kao i na putevima Jablanica-Posušje (Blidinje) i Glamoč-Mliništa saobraća se otežano i usporeno zbog snijega na kolovozu.Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). prneosi “Hayat“.Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati).Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano