Halilhodžić više nije selektor Alžira

Bosanskohercegovački strateg koji je Pustinjske lisice odveo do osmine finala Svjetskog prvenstva po prvi puta u njihovoj historiji potvrdio je vijest saopćenjem objavljenim na web-stranici Alžirskog nogometnog saveza.

“Hvala igračima, članovima tehničkog, ljekarskog i administratovnog osoblja koji su mi asistirali tokom moje misije. Uvijek ću zadržati drage uspomene na izvanrednu gostoljubivost alžirskih navijača koji su me podupirali od prvog dana kada sam stigao i ostali mi vjerni”, poručio je Halilhodžić koji je na klupi Alžira sjedio od 2011. godine.

Međutim, Halilhodžić je dodao i kako neće “nikad zaboraviti i nikad oprostiti članovima određenih medija” koji su napadali njega i njegovu porodicu.

“Danas, nakon što sam živio u Alžiru tri godine, porodične obaveze i zov sportskih izazova prevagnuli su u mojoj odluci. Ponosan sam na svoj rad pri Alžirskom nogometnom savezu.”, dodao je Halilhodžić koji se trenutno nalazi na odmoru u Makarskoj.

Podsjećamo, Halilhodžićev Alžir je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dogurao do osmine finala u kojoj su ih porazili Nijemci s 2-1 nakon produžetaka.

Totalsport

Možda vam se svidi

Comments are closed.