Hajdučka vrata neoštećena, motoristima kaznene prijave

0

Krajem septembra, tri vozača su se motorima popela do samog prstena Hajdučkih vrata te ih postavili za potrebe fotografiranja na sami prsten

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata – zaključak je Federalnog inspektora za zaštitu prirode koji je obavio inspekcijski nadzor nakon prijave da su se na spomenutom lokalitetu motociklima vozili članovi kluba “Extreme Enduro” sa sjedištem u Mostaru.

Također, kako je navedeno u izvještaju, Kazazić je podnio Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri vozača jer su se u zaštićenom “Parku prirode Blidinje” popeli do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja,prenosi Avaz.

Na licu mjesta ustanovljeno je da nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata, o čemu je sačinjena službena zabIlješka i izvršeno fotografiranje.

Podsjećamo, krajem septembra, tri vozača su se motorima popela do samog prstena Hajdučkih vrata te ih postavili za potrebe fotografiranja na sami prsten.

– Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajdučkim vratima, a i donji dio prstena se malo odronio – naveli su planinari koji su bili svjedoci ovom događaju te su čitav slučaj i snimili.