Gužvu na Vranduku iskoristili kako bi uradili nešto pozitivno: Dok su čekali u dugačkoj koloni očistili smeće kraj puta

Pored puta su bile veće količine smeća, uglavnom svježeg, zbog čega su zaključili da vozači i ostali putnici, čekajući u kolonama, svoje otpatke odstranjuju pored puta.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, već mjesecima kolone automobila mjere se u kilometrima.

Pored svakodnevnih scena koje se viđaju na dionici ovog puta, jučer se dogodila i jedna nesvakidašnja.

Naime, sudeći prema fotografijama koje je objavila TV1, grupa mladića i djevojaka je došla na ideju da vrijeme provedeno u nepomičnoj koloni iskoristi na nešto drugačiji način. Umjesto nervoznog pritiskanja sirene i riječi, specifičnih za ovakve situacije, upućenih onima ispred ili iza, ova ekipa je izašla iz svojih automobila i počela je sakupljati smeće pored puta.

Radili su to, kako kažu, dok god su imali kese u koje su stavljali prikupljeno. Pored puta su bile veće količine smeća, uglavnom svježeg, zbog čega su zaključili da vozači i ostali putnici, čekajući u kolonama, svoje otpatke odstranjuju pored puta.

Njihovi automobili su bili austrijskih registarskih tablica, a iz razgovora sa njima saznali smo da se zapravo radi o mladima iz Hrvatske, Srbije i BiH koji su krenuli u rafting avanturu u Konjic, piše TV1.

Možda vam se svidi

Leave A Reply