17.7 C
Kakanj
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Gužve u šalter salama za izdavanje dokumenata

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Gužve u šalter salama MUP-a ZDK i Općine Zenica su uobičajna slika u periodu godišnjih odmora.  

U posljednje vrijeme su i naglašenije jer ove godine ističe period važenja ličnih karata koje su izdavane prilikom uvođenja CIPS-a, te se dnevno po ovom osnovu zaprimi nekoliko stotina zahtjeva. Ne želeći da ih javnost doživljava kao krivce za sporiji proces izdavanja ličnih dokumenata u MUP-u Ze do kantona odgovornost prebacuju na Općinu.

Resorni ministar Rifat Delić, tvrdi da njihovi službenici svoj posao obavljaju u predviđenom roku Aerzemana Čeliković, pomoćnica načelnika Općine Zenica za opću upravu i stambene poslove, ističe da su u Općini svjesni da je rok za provjeru podataka duži od uobičajnog, ali da to diktiraju aktuelni uslovi. Isključuje mogućnost nemara i nerada, jer uposleni na ovim poslovima rade i van radnog vremena kako bi maksimalno skratili rok.

Naša sagovornica ističe da samo je samo za jednu provjeru potrebno skoro pola sata vremena, a tu su i druge otežavajuće okolnosti. Iz Općine zbog navedenih razloga apeluju na razumjevanje i strpljenje građana koji svakako neće ostati uskraćeni za dobijanje dokumenata, ali da trenutni uslovi diktiraju tempo njihovog izdavanja. 

(S.H.)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO