Gusta magla smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima

Popularno

Povezano


Gusta magla smanjuje vidljivost na dionici autoputa A-1 Lepenica – Zenica sjever, kao i na putnim pravcima u dolini rijeka Save, Vrbasa, Drine, Bosne, Lašve i Spreče, saopćeno je u ponedjeljak ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).
Slabija kiša pada na širem području Mostara, Čapljine i Neuma. U ovim područjima kolovoz je mokar ili vlažan, pa savjetuju opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.
Za danas je najavljen početak sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica – Mostar (na dijelu Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), zbog čega će se svakim danom, osim nedjelje, u vremenu od osam do 16 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.
Na putu Vrbaška – Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.
Na magistralnom putu Tuzla – Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Na dionici autoputa A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj – Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila – Žepče (Želeće), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

- Marketing -

Najnovije