15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Gudeljević i Grlić Radman o borbi protiv pandemije i položaju Hrvata u BiHMinistrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević u okviru službene posjete Hrvatskoj održala je sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta razgovarano je o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome. Tom prigodom ministrica Gudeljević je sugovornika upoznala o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te procesu imunizacije stanovništva.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena Izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Jedna od tema razgovora bila je i omogućavanje lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana susjednih i prijateljskih država, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO