GTA V konačno stiže na PC!

Grand Theft Auto V će konačno ove jeseni stići na PC, omiljenu (neki bi rekli superiornu) platformu na ovim prostorima, a Rockstarovo čedo će istovremeno postati dostupno i na novoj generaciji konzola PS4 i Xbox One. Tačan datum izlaska još nije poznat.

Dugo očekivana objava se mogla naslutiti kada je Sony na svojoj E3 konferenciji objavio da GTA V stiže na PS4, a zatim je uslijedilo i zvanično obavještenje iz Rockstara.

(Microsoft se po svom starom dobrom običaju zbunio, pa je propustio priliku da i on na E3 objavi svojim fanovima da igra stiže na Xbox One.)

Doduše, Rockstar nije objavio mnogo toga – osim potvrde da će korisnici miša i tastature i vlasnici novih konzola moći da uskoče u kože Majkla, Trevora i Frenklina i ostave trag na asfaltu Los Santosa, nisu otkrivene ni cijene, ni tačan datum izlaska.

“GTA V će iskoristiti sve prednosti novih tehnologija i snage PS4, Xbox One i PC platformi sa brojnim grafičkim i tehničkim unaprjeđenjima koje će pružiti dosad neviđen nivo detalja”, navodi Rockstar.

Pre-orderi bi trebalo da od danas budu dostupni na sajtu kompanije, a najavljeno je i da će svi dodaci iz GTA Onlinea biti dostupni u ovoj verziji GTAV, biće moguće i korišćenje starih snimljenih pozicija, dok kao bonus za PC stiže napredni video editor.

Podsjetimo, GTA V je za PS3 i Xbox360 izašao još 17. septembra 2013. godine. Nanizao je sve moguće nagrade, oborio je niz rekorda, a samo prvog dana prodaje donijeo je vrtoglavu zaradu od 800 miliona dolara.

Možda vam se svidi

Comments are closed.