5 C
Kakanj
Utorak, 20 Aprila, 2021

Grob Đorđa Balaševića premješten na zahtjev porodice

Balaševićevi poštovaoci koji su jučer otišli da odaju poštu preminulom umjetniku 40 dana od smrti, mogli su da se uvjere da njegov grob nije na mjestu gde je sahranjen 21. februara.

Sahrana Đorđa Balaševića održana je 21. februara u krugu porodice a njoj su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Llubljane Zoran Janković.

Balaševićev grob, međutim, više nije na mjestu gdje je sahranjen 21. februara. Naime, pokojnikovo grobno mjesto premješteno je desetak metara dalje u sjenku četinara.

Pored imena pokojnika nalazi se i pravoslavni krst kao i stih iz njegove pjesme “Portret mog života” – “Bez crne bela ne bi vredela”, prenosi “Novosadska hronika”.

Iz Gradskog groblja u Novom Sadu za srbijanski portal Nova.rs kazali su da je grobno mjesto prebačeno na zahtjev porodice.

– Đorđe Balašević je premješten u izgrađenu porodičnu grobnicu koja je u međuvremenu napravljena kako bi bila spremna na odavanje pomena na 40 dana od smrti. U okviru tog datuma premješten je tu, naravno, sve po zahtjevu njegove porodice – kazali su iz novosadskog Gradskog groblja.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO