Povezano

Grlić – Radman kod Kordića: Razgovarano o budućoj saradnji i investicijama


Hrvatski minister je izrazio zadovoljstvo što Mostar danas ima vlast koju su birali građani, kazavši i da ovaj grad u budućnosti može poslužiti kao model za gradove u BiH, jer su u njemu prevladane razlike i osigurano uzajamno poštovanje, odnosno zastupljenost svih bez obzira na nacionalnost.
Također, smatra da sporazum iz juna 2020. godine koji je rezultirao lokalnim izborima u Mostaru može poslužiti kao putokaz za izmjene Izbornog zakona BiH.
– Hrvatski narod je izgubio mogućnost biranja svog predstavnika, tu prije svega mislim na Predsjedništvo, a što nije u skladu sa duhom Daytona. Nužne izmjene Izbornog zakona bi otklonile sve oblike diskriminacije u izbornom procesu i osigurale zastupljenost hrvatskog naroda, dodao je Grlić – Radman.
Zadovoljstvo ishdom sastanka iskazao je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić. Posebno je sretan što je akcenat bio na budućim investicijama Republike Hrvatske u ovom gradu.
– Za Mostar je od izuzetne važnosti posjeta ministra jedne evropske zemlje. Upoznali smo ga sa svime što se dešavalo za ovih devet mjeseci. Ispričao sam mu šta smo sve radili i šta se sve izdešavalo, a predočili smo i dalje planove uz zahvalnost Republici Hrvatskoj na podršci i realizaciji projekata koje smo ranije započeli. Mislim da ćemo na dobrobit svih građana nastaviti dalje raditi, izjavio je Kordić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno