Greškom dobila milione, kupila kuću pa sve vratila

Žena je u Australiji kupila kuću s pet spavaćih soba u Melburnu i počela trošiti novac nakon što joj je vodeća mjenjačnica kriptovaluta slučajno poslala 10.5 miliona australijskih dolara.

Crypto.com je poslao sredstva na bankovni račun Tevamanogari Manivele u maju 2021. godine kada je pokušao izdati povrat novca od 100 dolara, ali nije otkrio grešku sve dok revizija nije obavljena sedam mjeseci kasnije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Do tada je gospođa Manivel već poslala sredstva na drugi račun koji je držala zajedno sa svojom sestrom Tilagavati Gangadori, prema sudskim dokumentima.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Dio novca iskorišten je za kupovinu kuće s pet spavaćih soba u Melburnu vrijedne 1.35 miliona dolara, za koju je Vrhovni sud Viktorije naredio da se proda i da se novac vrati.

Kompanija Crypto.com takođe traži 10 posto kamata na iznos, plus pravne troškove, dok je posebna narudžba napravljena u vezi s ostatkom sredstava koja su greškom poslana.

“Utvrđeno je da je vlasništvo Krejgbrna stečeno sredstvima koja se mogu pratiti do pogrešnog plaćanja i nikada ne bi bilo u rukama Gangadorijeve da nije izvršeno pogrešno plaćanje”, rekao je sudija Džejms Eliot izričući svoju presudu.

Sudija je potom dodao:

“Dakle, Gangadorijeva se nepravedno obogatila primanjem kupoprodajne cijene imovine Krejgbrn od pogrešnog plaćanja.”

Sud je donio presudu zbog izostanka nakon što se gospođa Manivel navodno nije pojavila, a sudija Eliot je presudio da su “pozivanja na činjenice ovog slučaja temeljena na takvim neospornim dokazima nužno otvorena za osporavanje ako Gangadorijeva ikad pokuša poništiti presudu zbog izostanka”.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...