Granična policija BiH uhapsila nekoliko osoba


Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 13. marta 2022. godine, lišili su slobode H.M. (1991.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima MUP-a ZDK.

- Marketing -

Dan ranije, 12. marta 2022., na letu iz Berlina, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla lišili su slobode A.S. (1992.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Bratunac, 12. marta 2022., lišen je slobode D.V. (1986.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 11. marta 2022., lišili su slobode A.L. (1990.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a ZDK.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano