Gradonačelnica Karić zbog filma “Sarajevo Safari” podnosi krivičnu prijavu protiv sijača smrti u Sarajevu

Gradonačenica Sarajeva Benjamina Karić najavila je podnošenje krivične prijave “protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača” što je predstavljeno u dokumentarcu “Sarajevo Safari”.

“Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma “Sarajevo safari” koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tokom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima. Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji umjesto da uputi poziv da se navedena zlodjela istraže, najavljuje podnošenje krivične prijave protiv režisera Mirana Zupaniča. Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača”, napisala je gradonačelnica na svom Facebook profilu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Zbog prirode zločina, dodala je, Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, “te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Film “Sarajevo Safari” donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...