Građanska inicijativa “Jer nas se tiče”: Ulazimo već u treći dan mirnih i dostojanstvenih protesta

Molimo vas za solidarnost i podršku, jer će odgovorni za haos sa smećem po gradu najvjerovatnije krivca će tražiti u nama, a ne u onima koji su prouzrokovali ovaj građanski bunt, navodi inicijativa “Jer nas se tiče”.

Na ovaj način štitimo našu djecu i sve građane Mostara na dugoročni period.

Znamo da vam nije i neće biti lako, ali zamislite kroz šta prolaze stanovnici bjelopoljske kotline svakodnevno, koji su direktno ugroženi deponijom, uz još jednu napomenu da se ovaj problem odnosi na sve vas, jer kancerogeni, animalni, medicinski i drugi otpad završava u zraku koji udišete, u vodi koju pijete.

Budimo solidarni, pridružite nam se, jer jedino zajedno možemo istrajati u rješavanju ovog problema.

SLužbeni podaci govore da se svakodnevno na deponiju “Uborak” dovozi više od dvije stotine kamiona raznog otpada (uključujući medicinski i animalni). Građani koji tu žive godinama već pokušavaju od nadležnih iznaći rješenja, no te se do sada nije pokazalo uspješnim.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar