Građanima BiH za ulazak u Hrvatsku i dalje će trebati potvrda o vakcinaciji, prebolovanom koronavirusu ili negativni test

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -


Ambasadori država članica Evropske unije odobrili su listu i sastavile novi spisak potencijalnih sigurnih zemalja za Covid-19, među kojima su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo.
Međutim, Vladi Hrvatske to nije dovoljno te su na današnjoj sjednici odlučivali o načinu ulaska u ovu zemlju. prenosi “Avaz“.
Na sjednici su utvrđena nova pravila za ulazak građana iz BiH i Srbije.
– Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom koronavirusu ili da su vakcinisani. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku – rekao je ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.
O korištenju covid-potvrda
Ovo znači da od sada građani BiH i Srbije BiH za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrde, za vakcinisanje, preboljenje ili negativni test.
Božinović je govorio i o korištenju covid-potvrda za ulazak na događaje.
– Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se upotreba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi – ističe Božinović.
Reakcije na društvenim mrežama
Reakcije na društvenim mrežama govore da građani Hrvatske nisu zadovoljni ovom odluke, te priželjkuju, radi ljetne turističke sezone, da Vlada Hrvatske u potpunosti ukine sve mjere prilikom ulaska u ovu zemlju.

- Marketing -

Najnovije