Građani čekaju odštetu, Općina Kakanj se nada a Vlada FBiH šuti !

Putem modaliteta dvosmjerne komunikacije sa građanima, u nekoliko navrata smo primili sugestije i upite građana u vezi sanacije posljedica prirodne nesreće koja je prije nekoliko mjeseci zadesila Kakanj. Građani se interesiraju kada će biti sanirani oštećeni putevi, očišćena korita rijeka, sanirane kanalizacione mreže…

Uz naglašavanje činjenice da je nemoguće u kratkom vremenskom periodu iz skromnih općinskih budžeta sanirati katastrofalne razmjere prirodne nesreće, građane obavještavamo da će dinamika i obim radova na sanaciji posljedica prirodne nesreće u značajnoj mjeri zavisiti od toga kada će i u kojem iznosu Općini Kakanj biti isplaćena sredstva koja za pomoć poplavljenim područjima dodjeljuje Vlada F BiH i drugi nivoi vlasti. Isplata ove vrste Općini Kakanj je već bilo, ali se radilo o nedostatnim sredstvima da se saniraju velike i obimne štete.

Građani Kaknja  s pravom očekuju da i za Kakanj sa nivoa F BiH i drugih nivoa vlasti budu izdvojena značajna finansijska sredstva jer grad Kakanj to zaslužuje obzirom na razmjere posljedica prirodne nesreće i činjenicu da Kakanj u značajnoj mjeri puni budžete viših nivoa vlasti.

Možda vam se svidi

Comments are closed.