Grad Sarajevo dodijelit će blizu 500 stipendija

0

Na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad i samim tim motivirani za buduće uspjehe.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Investiranje u obrazovanje nema alternativu. Ulažući na različite načine u svoje mlade sugrađane, Grad Sarajevo značajno ulaže u svoju budućnost. Znanje je uvijek bilo važno, ali nikada važnije nego danas u globalnom svijetu kada trebamo adekvatno odgovoriti na brojne izazove- istakao je Skaka.

Smatra da i u ovim vanrednim okolnostima, kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa, moramo pozitivno razmišljati i djelovati.

– Ne smijemo dozvoliti da naša djeca koja postižu izuzetne rezultate ne osjete radost priznanja i nagrade za svoj trud. Ujedno, naša je obaveza i pravo da budemo podrška i rodteljima, i učiteljima i nastavnicima. Svi oni obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. Zato zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana, posebno u ovim vanrednim okolnostima –  naglasio je Skaka.

[bar group="4078"]