15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Govedarica direktan: “Dodik zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića pokušava jednim udarcem ubiti dvije muhe, kuknjava oko CIK-a je postala dosadna”



On je naveo da Dodik, ustvari, svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muhe.

“SNSD je još jednom potvrdio da je najodaniji partner HDZ-a i interesa te političke grupacije. Stav SNSD-a da neće biti ništa od reforme izbornog zakonodavstva ukoliko se ne usaglasi izbor članova Predsjedništva BiH, djeluje sulud i krajnje bespotreban”, kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

Govedarica je kazao da se zbog identične stvari zaustavilo izvršavanje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić – Finci”.

“To, kako su ga nazvali, usaglašavanje po kome se traže legitimni Hrvati u Predsjedništvu BiH, da je pameti, bio bi u potpunosti neprihvatljiv stav za bilo koji politički subjekt iz Republike Srpske, jer su to pitanja koja se tiču bošnjačko-hrvatskih odnosa i otvorenih pitanja koja su u domenu Federacije BiH”, kazao je Govedarica.

On je naveo da Dodik, ustvari, svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muhe.

“To je idealan razlog da zakoči reformu Izbornog zakona, čiji je jedini zadatak sprečavanje izborne prevare, koju je za sve godine vršenja vlasti njegova partija u potpunosti usavršila. Nažalost, tu mogućnost su mu obezbijedili SDA i Bakir Izetbegović, koji su mu dali sopstvene glasove kako bi izglasao četvrtog delegata u Dom naroda BiH, gdje se donosi konačna odluka o ovom pitanju”, kazao je član Predsjedništva SDS-a, piše N1.

Govedarica je rekao da “je kuknjava kako je CIK nelegalan, postala i više nego dosadna pa bi bilo korektno da javnosti saopšte zbog čega su s namjerom propustili sve rokove da u zakonom propisanoj proceduri izaberu nove članove CIK-a imajući u vidu da su pojedinima mandati istekli još 2018. godine”.

“U sopstvenom uživanju prilikom pravljenja opstrukcija, svemu što im padne na pamet gospoda iz SNSD-a i HDZ-a su se preigrala i tako kumovali izboru pojedinih članova CIK-a koji im nisu po volji. Da su poštovali zakonom definisane procedure, izabrali bi one članove koji bi po njima imali legalitet. Ovako, ne samo da su dosadni, već postaju i smiješni”, zaključio je Govedarica.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO