Golfom usmrtio pješakinju, pa pokušao pobjeći

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras u 18. 20 sati na magistralnom putu M17 u Donjem Klopču nedaleko od Zenice, smrtno je stradala pedesetčetvorogodišnja E. J. iz Busovače.

Kako saznajemo, nju je, dok je pretrčavala magistralni put, udario sivi “golf II” za čijim upravljačem bio Jasmin (Izeta) Neimarliija iz Zenice. On se, saznajemo od očevidaca, nakon što je udario pješakinju, pokušao udaljiti sa mjesta nesreće.

nesreca1

– Izašao je iz vozila kojem je bila smrskana šoferšajbna i otrčao prema Zenici. Ubrzo je stigla policija i kad su čuli da je pobjegao, krenuli za njim, ispričao nam je očevidac.

Saznajemo da su ga policajci sustigli nekoliko stotina metara dalje, u pokušaju da sa magistralnog puta pređe na lokalni put u Novom Radakovu. Neimarlija je uhapšen, te prebačen u policijsku upravu Zenica, po nalogu tužioca.

Saobraćaj na relaciji Doboj – Zenica – Sarajevo je za vrijeme uviđaja bio potpuno blokiran i preusmjeren na stari regionalni put preko Janjića i kroz grad Zenicu.

U 21 sat, nakon obavljenog uviđaja, odnošenja tijela poginule i uklanjanja havarisanog vozila, saobraćaj na Magistralnom putu M17 je profunkcionisao u oba smjera.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/142926/teska-nesreca-na-m17-nedaleko-od-zenice-golfom-usmrtio-pjesakinju-pa-pokusao-bijeg#sthash.Jp1GaCfH.dpuf

Možda vam se svidi

Comments are closed.