Giorgio Armani i ostali bogataši pobjegli iz luksuznih vila zbog požara

Modni dizajner Giorgio Armani i desetine drugih bili su prisiljeni pobjeći iz svojih vila za odmor preko noći dok su vatrogasci radili na gašenju ostataka dva šumska požara na sicilijanskom otoku trvu Pantelleria u četvrtak.

Na fotografijama se vidi požar za koji se čini da je došao do Armanijeve vile, ali njegova press-služba navodi da se požar zaustavio blizu imanja. Armani i gosti evakuirani su na čamac u luci tijekom noći. Šef regionalne agencije za civilnu zaštitu Salvatore Cocina rekao je da se sumnja da je podmetnut požar u dva šumska požara koji su prisilili oko 30 ljudi da potraže utočište u čamcima ili na sigurnijim dijelovima otoka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Vatrogasci su koristili kanadere da ugase vatru. Gradonačelnik otoka Vincenzo Campo rekao je novinskoj agenciji ANSA da dva kanadera rade na gašenju posljednjeg plamena na zahtjevnom terenu i da je vjetar oslabio.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Lokalni dužnosnici su apelirali na bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u identifikaciji uzroka požara, koji je počeo u dvije točke na udaljenosti od 400 metara. Pantelleria, koja se nalazi između Sicilije i Tunisa, popularna je plaža i planinarska destinacija koja uključuje drevna arheološka nalazišta i prirodne geografske formacije.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Regijom se širi natpis s pijace u BIH, jednima je neukusan, drugima urnebesan

Dok jedni natpis smatraju pomalo neukusnim, drugima je fora. Mi...

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH već u Evropi

Prvi šleperi ogrjevnog drva iz BiH otišli su u...

Crnogorsku porodicu iz Berlina dirnuo gest bh. ugostitelja: Neka on i porodica biraju hotel sa pet zvjezdica

Bosansko-hercegovački ugostitelj Fahrudin Mešković održao je obećanje i u...