Generalni sekretar NATO-a poslao poruku Dodiku: Potkopava naša dostignuća, Oružane snage BiH su jedna od najjačih multietničkih institucija u zemlji

Popularno

PovezanoGeneralni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg je ocijenio da “zapaljiva retorika u Republici Srpskoj izaziva ozbiljnu zabrinutost”.

– Zabrinuti smo zapaljivom retorikom Milorada Dodika. Njegove akcije potkopavaju dostignuća koja smo postigli tamo a koje se tiču formiranja multietničkih oružanih snaga u Bosni i Hercegovini, poručio je Jens Stoltenberg.

- Marketing -

O prilikama na Zapadnom Balkanu šef sjeveroatlanstkog saveza razgovarao je i sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem. Tom prilikom Stoltenberg je naglasio da saveznici snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

-Jedinstvene strukture Bosne i Hercegovine važne su za stabilnost zemlje. Posebno Oružane snage, jedna od najjačih multietničkih institucija u zemlji, naglasio je generalni sekretar NATO.

Šef crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić je upitan od strane novinara da prokomentariše situaciju u Bosni I Hercegovini, akcije i izjave Milorada Dodika. S tim u vezi, premijer Crne Gore je poručio da Crna Gora ima praksu da “nekome pomogne a da nikome ne odmogne”.

-Ono što je karakteristika u odnosu na gospodina Dodika, ja mislim da mi svi kao odgovorni ljudi trebamo pokušati rešiti probleme a što je najvažnije ne potpirivati vatru ili ne dolivati ulje na vatru tamo gde ne treba, rekao je Krivokapić te dodao da BiH ima jasno definisan Daytonski sporazum: “I to je osnov na kome treba graditi buduće relacije”.

Krivokapić se ranije u tokom jučerašnjeg dana sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyiem. Evropski komesar je nakon razgovora objavio da je sa podgoričkim sagovornikom razgovaoa o neophodnosti da Crna Gora napreduje u pristupnom procesu i u implementaciji Ekonomsko-investicionog plana za Zapadni Balkan, piše RSE.

- Marketing -

Najnovije