Gdje je završio migrant Šemso koji je bio frizer i igrao za Krajišnik u Velikoj Kladuši

Želio se domoći Francuske ili Italije, gdje bi mogao raditi ili možda živjeti od nogometa.

Dvadesetčetverogodišnji Alžirac Chemseddine Berafta na putu je da postane prvi migrant koji će, uz registraciju u Službi za poslove sa strancima, proći i kroz jednu dosta prijatniju registraciju – onu u našem nogometnom savezu – te da zaigra u ‘Krajišniku’ iz Velike Kladuše, prenosi “Fokus“.

Tako je glasila vijest iz oktobra 2018. godine o, kako su ga prozvali, Šemsi iz Alžira koji osim što igra nogomet je i profesionalni frizer, te je radio u jednom od salona u Velikoj Kladuši.

Zaim Beganović “Begi” je tada rekao kako se njegov život u potpunosti promijenio otkako je Šemso ušao u frizerski salon koji on sa suprugom Jasnom vodi u Velikoj Kladuši.

Od početka izbjegličke krize mnogi migranti su svraćali na šišanje kod Jasne, a Šemso, po struci frizer, ponudio se da pomogne i pokaže joj ‘neke moderne fazone’.

Tako je Šemso nastavio svraćati kod Jasne i Zaima, s kojima se sprijateljio i, nedugo nakon upoznavanja, prešao da živi kod njih.

Nogomet je za ovog mladog Alžirca život i jedan od glavnih razloga zašto se uputio ka Evropi. Kako je tada naveo, na osnovu sportske vize je prešao granice do Bosne i Hercegovine, a onda s drugim migrantima prešao u našu zemlju iz Srbije. Želio se domoći Francuske ili Italije, gdje bi mogao raditi ili možda živjeti od nogometa.

Šemso je, dok je boravio u Velikoj Kladuši, nastupio i za lokalni klub Krajišnik. I dok je šišao i ganjao loptu, Šemso je sanjao odlazak iz BiH. I to mu se i ostvarilo u oktobru prošle godine.

Šemso je danas u Francuskoj, tačnije u Parizu, gdje se bavi šišanjem. Nogomet više ne igra.

Izvor

Možda vam se svidi

avatar