Gdje je nestala praznična čarolija: “Sjedi kući i uživaj za svojim stolom”

Kako će bosanskohercegovački građani dočekati praznike i šta sebi mogu priuštiti zbog poskupljenja gotovo svih roba i usluga? U odnosu na ranije godine stanje je dosta teže, a građani manje kupuju.

Pred kraj godine stiče se utisak da ni bogato okićeni izlozi i vrišteće reklame ne sijaju isto kao nekad ranijih godina.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Daje se naslutiti da je praznična groznica prilično umirena, brojni građani su već obavili veće kupovine nedavno na crni petak, dok se sad kako kažu više razmišlja kako obezbijediti novac za praznične trpeze.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

 

“Nikako, sjedi kući i uživaj za svojim stolom. Trošio bih kad bih imao.”

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Pravo da vam kažem ne smijem ni ući u prodavnice, ipak su svi blagdani redom, nešto će se priuštiti za Božić i Novu godinu, i djeci nešto, ali dug je mjesec.”

 

“Neka euforija kao što vidite i sami se ne osjeti.”

 

Već su stigle najave poskupljenja osnovnih životnih namirnica i struje od početka nove godine. Sve oči uprte su u vlast.

 

MURISA MARIĆ, Udruga građana “DON”

“Ovo je jedno vrzino kolo. Nadamo se sada kada se vlada konstituiše da će doći do nekih promjena, a što se tiče potrošača, evo svi su rekli – kupovaćemo manje.”

 

Zaključak je da praznična čarolija nije više tako prikladna riječ za praznike u našoj zemlji, jer kako sada stvari stoje uz ovakva poskupljenja i izostanak pravih mjera nadležnih, jedino neka čarolija može popraviti stanje u društvu.

(BHRT)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...