Gaučosi u finalu Svjetskog prvenstva

Očekivano tvrda utakmica odigrala se u Sao Paulu. Žestoki dueli su obilježili prvo poluvrijeme u kojem je Argentina imala dva solidna pokušaja.

Tek u 15. minuti Lionel Messi je stvorio prvu priliku na utakmici. Dobro je šutirao, ali je Cillessen lagano odbranio njegov šut. Devet minuta kasnije nakon kornera je prijetio Ezequiel Garay, nažalost neprecizno.

Tvrda utakmica se nastavila se i u nastavku prvog dijela. Greške su svedene na minimum, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Precrtana igra iz prvog poluvremena nastavila se i u drugom dijelu utakmice. Odbrane su funkcionisale besprijekorno, pa napadači obje selekcije nisu imali mnogo prilika za postizanje golova.

Glavni igrači obje selekcije su bili potpuno odsječeni. Nisu dobili ni minimum šanse da zablistaju niti u jednom trenutku, a igralo se većim dijelom utakmice između dva kaznena prostora. Rojo je imao pokušaj u 84. minuti, ali je holandski čuvar mreže lagano uhvatio loptu.

Robben je u 90. minuti imao najveću priliku za Holandiju. Izašao je sam pred Romera, ali je u posljednjem trenutku izblokiran, pa je ostalo 0:0 nakon regularnih 90 minuta utakmice.

Arjen Robben je prijetio Romeru u prvom produžetku. Dobro je šutirao sa 20-ak metara, no argentinski golman je siguran. Ovo je bila i najbolja prilika u prvom produžetku nakon kojeg je i dalje bilo 0:0.

Odličnu šansu Argentina propušta u 115. minuti. Šutirao je glavom Rodrigo Palacio, a ponovo je na mjestu Cillessen. Zatim je holandski golman odbranio i pokušaj Maxija Rodrigueza, te se ovaj susret morao odlučiti penalima.

Vlaaru je Romero odbranio penal u prvoj seriji, Messi je svoj penal iskoristio, pa je Argentina imala prednost nakon prve serije.

Druga serija je otvorena pogotkom Robbena, da bi Garay sigurno pogodio za prednost Argentinaca od 2:1.  Romero je potom odbranio udarac Sneijdera, da bi Aguero sigurno pogodio za 3:1. Kuyt je potom pogodio za 3:2, a Argentini je plasman u finale donio Maxi Rodriguez.

sportsport.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.