G1 i E1 turnir: Kakanjski Nur osvajao bodove za olimpijadu

Popularno

Povezano

U Sarajevu je održan G1 i E1 turnir u taekwondou gdje je prisustvovalo preko 300 takmičara iz 40 zemalja širom svijeta.

Popularni G1 i E1 turniri služe za prikupljanje oficijelnih bodova na svjetskoj rang listi i kvalifikacijama za olimpijadu.

- Marketing -

Ispred kakanjskog taekwondo kluba Nur nastupili su Adna Berbić (kadetkinja – 44), Anes Kovač (junior – 63) i Merjema Fejzić (seniorka +73).

Takmičari Nura osvojili su dvije bronzane medalje, Adna Berbić u prvom kolu pobijedila je predstavnicu Srbije dok u drugom gubi od predstavnice Hrvatske.

Anes Kovač također je osvojio bronzu na način da je prvom kolu savladao predstavnika Estonije a izgubio u drugom kolu od takmičara iz Izraela.
Nažalost Merjema Fejzić je izgubila prvo kolo od predstavnice Njemačke.

– Kao trener ovih sjajnih takmičara, kad sve sagledam rezultat je dobar mada je mogao biti još i bolji. Anes nam je izgubio u posljednjim sekundama za ulazak u finale kao i Merjema od prve nositeljice kategorije, mnogo iskusnijeg borca od sebe.
Iz svega trebamo izvući pouku pa i iz poraza koje smo dobilu u zadnjim sekundama.
Novi bodovi se pišu na svjetskoj rang listi a mi nastavljamo još opasnije sa treninzima. Ova godina nam je najuspješnija zašto i sljedeća ne bi bila još bolja, kazao je za Haris Mušija za Kakanj-x.com

- Marketing -

Najnovije