FUP uhapsio dvojicu dilera, u stanu pronađen heroin

0

Pripadnici Federalne uprave policije su danas poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo,  uhapsili A. K. (34) i A. T. (48), vezano za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. st. 1. i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi općinskog Suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području općine Novi Grad, kao i lični lični pretresi osumnjičenih lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.-navedeno je u saopćenju FUP-a.

  Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo protiv istih biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.  

[bar group="4078"]