37.7 C
Kakanj
Srijeda, 28 Jula, 2021

FUP hapsio u Srednjoj Bosni: Pronađena droga i oružje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Federalna uprava policije u saradnji s policijom i Tužilaštvom SBK u Srednjoj Bosni provodi pretrese stambenih objekata na sedam lokacija.

Uhapšeno je pet osoba koje su od ranije poznate policijskim i pravosudnim organima kao višestruci povratnici u vršenju krivičnih djela. Pronađena je droga, oružje, municija…

  • Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 13.07.2021. godine u suradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva SBK, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva “Phoenix” u cilju dokumentovanja krivičnih djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelima “Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” iz člana 238. “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. i “Lihvarstvo” iz člana 298. Krivičnog zakona Federacije BiH, navode iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Travniku na području općina Novi Travnik, Nova Bila i Vitez, izvršeni su pretresi stambenih objekata na sedam lokacija, te je lišeno slobode pet lica inicijala Z.Č. (1962.), F.G.G. (1971.), G.J. (1978.), N.B. (1976.) i Š.V. (1963.).

  • Osumnjičena lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestruci povratnici u vršenju krivičnih djela. Prilkom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge “kokain“, “amfetamin“, “cannabis sativa L”, određena količina oružja, municije, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, objašnjavaju u FUP-u.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te će ista biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednobosanskog Kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO