27.5 C
Kakanj
Petak, 18 Juna, 2021

Fudbaler Arsenala podržao palestinski narod, londonskom klubu počeli otkazivati sponzori: “Sadržaj posta nije u skladu sa vrijednostima naše kompanije”


Moje srce i moja duša, moja podrška Palestini, napisao je Elneny i izazvao gnjev Arsenalovih navijača Jevreja, a član Upravnog odbora Lavazza grupacije Tal Ofer je zabrinut zbog ovakvog ophođenja veznjaka londonskog kluba.

Odmah smo kontaktirali Arsenal kako bi izrazili zabrinutost zbog takve poruke. Sadržaj posta nije u skladu sa vrijednostima naše kompanije jer je Lavazza grupacija posvećena borbi protiv rasizma i antisemitizma, rekao je Ofer koji je također kontaktirao Adidas, inače glavnog sponzora Arsenala kako bi izrazio žaljenje jer oni nisu reagovali pravovremeno.

Kako javljaju mediji na Otoku, Arsenal je stao u igračevu odbranu jer je izrazio svoja lična stanovišta, no Ofer nije želio ‘spustiti loptu’.

Tužan sam jer Arsenal nije želio da pristupi ovome ozbiljnije, očekivao sam mnogo više od njih od ovoga što su sada uradili, dodao je Ofer, te pozvao FA da suspenduje igrača zbog ‘sporne’ objave.

Do danas, njegov post je privukao oko 100.000 likeova, te oko 4.000 komentara prvenstveno od ljudi koji podržavaju njegovu javnu podršku Palestini.

Također, bilo je mnogo komentara od strane Arsenalove jevrejske zajednice kao i izraelskih navijača londonskog kluba koji ne podržavaju egipatskog veznjaka, prenosi Sport1.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO