Frenkie, Kontra i Indigo kalifornijskim suncem razbijaju sarajevski smog

0

Arrival, Domina, Monopol, 20/20, Mosh Pit… samo su neke od novih pjesama koje će Frenkie, Kontra i Indigo predstaviti publici na koncertu kojeg će 15. 2. ove godine održati u sarajevskom Domu mladih.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Album nastao pod kalifornijskim suncem donosi dinamičnu i moćnu energiju kreativne trojke što se vidi i po nedavno objavljenim singlovima “Mosh Pit’ i “Naša noć”, koji su kombinacijom domaćeg jezika i slanga, s američkim prepoznatljivim beatom, ‘pokupili’ odlične reakcije. Spotovi za oba singla snimljeni su na ulicama Los Angelesa i Las Vegasa.

Inače, ovo je treći album koji su FKI snimili u Red Bullovim studijima. Berlin 2016. iznjedrio je na scenu album “Putanja”. Godina poslije donijela je “Egzil” iz Tokija, a kraj 2019. ova urbana trojka odlučila je provesti snimajući novi materijal u Red Bull studiju u Los Angelesu.

Album “20/20” objavljen 20.12. prošle godine zasad ‘vuče’ odlične reakcije i recenzije, a o kakvoj je vrhunskoj produkciji riječ publika će se nesumnjivo moći uvjeriti 15. 2. u Domu mladih gdje će uz njih trojicu nastupiti i njihovi gosti.

Novih 12 pjesama slikovito prikazuju njihove dojmove pod kalifornijskim suncem, ali i noćnim svjetlima američkog velegrada. Pun energije i pozitivne žestine, album “20/20” publici donosi jedno novo iskustvo nakon kojeg će ih ‘ogrijati’ energija prenesena iz Santa Monike na obali Pacifika, gdje su pjesme i nastale. Ko zna, možda energija iz kalifornijskog sunca uspije razbiti gusti sarajevski smog!

Early Bird karte po cijeni od 5 KM za koncert u Domu mladih mogu se nabaviti preko sistema kupikartu.ba i u Caffe Baru Opera.

 

 

(Kakanj-X / Muzika – (KX) )