30.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

(FOTO/VIDEO) Svečano otvoreni „Kakanjski dani 2014“. Ilma i Denial nastupali pred 5000 Kakanjaca

Danas su zvanično počeli dugo očekivani „Kakanjski dani 2014“. Manifestacija kulturno-sportskog karaktera u kojoj će Kakanjci, ali i gosti iz drugih bosanskohercegovačkih gradova i dijaspore moći uživati sve do subote 9.augusta. U ovim danima će građani moći posjetiti brojne kulturno-sportske događaje u gradu, a to je ujedno i jedinstvena prilika da se učvrste stara i sklope nova poznanstva i prijateljstva.

Dodjela certifikata proizvođačima organskih proizvoda

U 16:30h je na „Maloj ulici“ svečano uručeno deset certifikata za kakanjske proizvođače organskih proizvoda. Certifikate su kakanjskim proizvođačima uručili predstavnici Općine Kakanj, Agencije za regulaciju organskih proizvoda te predstavnik „HELP“-a s kojima Općina Kakanj ostvaruje saradnju posljednjih godina.

Defile kulturno-umjetničkih društava
Uz pratnju Rudarske limene glazbe, kroz gradske ulice su prodefilirali članovi kulturno umjetničkih društava : „Bukinje“ iz Tuzle, „Modrački mornari“ iz Živinica, „Bobovac“ Čatići, „Željezara“ Zenica, „Duško Trifunović“ iz Broda, Ansambl narodnih igara Kakanj i „Fadil Dogdibegović Dikan“ Kakanj. Oni su na centralnoj pozornici izveli narodne igre.

[doptg id=40]

Svečano otvorenje „Kakanjskih dana 2014“
Jedno prijateljstvo je sklopljeno, a danas potvrđeno, prije nekoliko dana kada su grad Tuzla i općina Kakanj zajedničkim snagama uspjeli ispraviti nepravdu koja se ovim gradovima dešava zadnjih decenija. Naime radi se o novim prilivima sredstava u budžet ovih općina na osnovu koncesija za zagađenost i rad industrija-termoelektrana na u ovim mjestima. Upravo iz tog razloga je počasni gost „Kakanjskim danima“ bio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

„Kakanj na osnovu svih svojih obilježja ima pravo na to da postane grad, da dobije status grada baš kao što je to i Tuzla nedavno dobila. Ova manifestacija je jedan od razloga toga, ali i mnoga druga obilježja. Svi znaju da Kakanj posjeduje značajno historijsko obilježje prepoznatljivo u cijeloj Bosni i Hercegovini“ – istakao je Jasmin Imamović gradonačelnik Tuzle.

„Danas smo svečano otvorili drugu manifestaciju pod nazivom „Kakanjski dani 2014“. U ovim danima smo pripremili brojne kulturno-sportske događaje, svaki dan imamo koncerte i želja nam je da i ubuduće ovo radimo kako bismo pripremili događaje za sve generacije naše općine“ – kazao je općinski načelnik Kaknja Nermin Mandra.

Koncert Ilme Karahmet i Deniala Ahmetovića pred 5000 posjetilaca
Ljubitelji muzike i koncerata su konačno došli na svoje. Učesnica prvog regionalnog takmičenja X Factor Ilma Karahmet je prvi put nastupala u Kaknju. Glas kakav se rijetko čuje a koji posjeduje ova tinejdžerka brojne posjetioce nije mogao ostaviti ravnodušnim. Ilma je interpretovala većinu pjesama koje je interpretovala upravo na ovom poznatom takmičenju. Uslijadila su brojna fotografisanja sa mladom zvijezdom X Factora. Denial se pokazao kao pravi domaćin i džentlmen, te je Ilmi na njenom nastupu uručio i prigodan poklon. Upravo je ovaj mladi Kakanjac napravio odličnu atmosferu te domaćim i zabavnim hitovima počastio posjetioce. Mnogi su se i rasplesali, a kako i ne bi kada im je Denial upravo to i omogućio.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lbwuukl5j30[/youtube]

kakanj-x

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO