Dragan Marinković-Maca, poznati sarajevski glumac održao je večeras svoju monodramu u kakanjskom hotelu Tiron. Nije slučaj, a ni novina da se u ovom kakanjskom hotelu pojavljuju glumci odigravajući svoje monodrame.-piše kakanj-x.

Podsjetimo da je Haris Burina prije nekoliko mjeseci odigrao monodramu “Ćorkan”. Kako ne bi došao u situaciju da je potražnja za ovaj događaj bude mnogo veća nego što to kapaciteti hotelanude, direktor Nermin Tiro je internim pozivom i oglasom najavio dolazak i odigravanje Macine monodrame.

[doptg id=66]

“Nismo željeli davati javni oglas da će se večeras odigrati monodrama iz čistog razloga što smo znali da će njegovo gostovanje privući veliku pažnju. Mi i u narednom periodu planiramo organizovati slične događaje sa poznatim glumcima sa bosanskohercegovačke umjetničke scene” – rekao je direktor hotela Titon gospodin Nermin Tiro.

Publika je punih sat i pol uživala u brojnim anegdotama koje je na svojevrstan i nadasve specifičan način Maca prepričao. Sigurno je da ova monodrama nije nikoga od oko osamdeset posjetilaca mogla ostaviti ravnodušnim.

Dragan Marinković je prije nekoliko mjeseci trebao odigrati monodramu “Ja,Mahalac” u kakanjskom Domu kulture, ali do toga nije došlo do zbog prekida saradnje između glumca i autora monodrame Indire Kučuk-Sorguč.

kakanj-x

Reklama