19.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Fotografija iz BiH koja slama srce: Nevini pogled 8-godišnjaka prema kaburu u koji spuštaju njegovu majku

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgSusret sa smrću ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Rastanak od dragih ljudi, gubitak roditelja, supružnika, djeteta, rođaka ili prijatelja, budi u nama mnoga pitanja i dovodi do preispitivanja, koje u svakodnevici često guramo u stranu.

Posljednjih dana puno je, previše, tužnih vijesti.

Na fotografiji koju je objavio Semir ef. Šiljak, a koja je snimljena na dženazi u džematu Kljači kod Travnika, puno je tuge, boli, ali i sabura.

Uz fotografiju na kojoj osmogodišnji dječak gleda u kabur u koji spuštaju njegovu majku, efendija Šiljak je napisao:

“Budi dobar prema svima, a prema majci posebno!

Dženaze i kraj dunjalučkog života je realnost koja čeka svakog od nas.Sa svake dženaze ponesi neku fajdu koja će ti koristiti da budeš bolji vjernik.

Današnja dženaza u džematu Kljaci je jedna od takvih.

Dječak koji svoj nevini pogled upućuje prema kaburu i posljednji put ispraća svoju majku sa ovog svijeta, sa svojih 8 godina.

Sa današnjim danom on je izgubio veliku milost od Allaha Svemogućeg a to je majčin zagrljaj, osmijeh, dova i sve ono kako to majke čine, dunjalučka milost se vratila Milostivom.

Ako ti je majka živa nju najbolje pazi, a ako je preselila često upućuj dovu i budi najbolji u svemu što činiš jer ćeš kao takav najbolje koristiti majci”, napisao je efendija.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO