-8.2 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

FOTO / VIDEO Kakanjski dani 2016: Prvi dan manifestacije završen koncertom Lapsus banda

Nakon što je prvi dan manifestacije “Kakanjski dani 2016” počeo onako kako smo najmanje priželjkivali, u kišovitom vremenu, drugi dio manifestacije je nadoknadio izgubljeno.
U 19:00 sati umjesto na centralnoj pozornici svečano otvorenje manifestacije, brzim angažovanjem uposlenika i volontera JU KSC Kakanj, održano je u Domu kulture.

S obzirom da kišovito vrijeme spriječilo defile kulturno-umjetničkih društava kroz naš grad, kako je planirano u 18:30 sati, priredbe su izveli u Domu kulture. Kulturno-umjetnička društva koja su nastupila: KUD ”FADIL DOGDIBEGOVIĆ – DIKAN” Kakanj (polaznici škole folklora), KUD ”PURAČIĆ” Puračić, Hrvatska folklorna skupina ”BOBOVAC” Čatići, KUD ”OSMAN ALIBAŠIĆ – BRIJESNICA MALA” Brijesnica Mala, KUD ”KOLO DUBRAVSKO” Bivolje brdo – Čapljina, Ansambl narodnih igara i pjesama ”KAKANJ”, KUD ”IVAN PLANINA” Tarčin, KUD ”FADIL DOGDIBEGOVIĆ – DIKAN” Kakanj ( Folklorna sekcija starijeg uzrasta).

13669442_10154186100356005_8778753426106555604_o

Nermin Mandra
Nermin Mandra

U prepunoj sali Doma kulture manifestaciju Kakanjski dani 2016 svečano je otvorio Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj.
Prije tri godine odlučili smo ovu manifestaciju organizovati po sasvim novom konceptu sa željom da bude istovremeno i sadržajno kvalitetna i što više kakanjska. Naša odluka je bila da ovaj događaj treba da bude što više smotra uspjeha građana Kaknja na kulturnom, sportskom, muzičkom, poduzetničkom i svakom drugom planu te smotra našeg općeg opredjeljenja da gradimo prijateljske i bratske odnose sa drugim gradovima, kulturno-umjetničkim društvima, školama, sportskim organizacijama i drugim subjektima. I ove godine nastojali smo da sadržaji budu raznovrsni i prilagođeni svim uzrastima i generacijama, Naša želja je da ovi dani budu veseli, razigrani , opuštajući a istovremeno i sa  dozom ukusa dostojanstva jer želimo da se u konačnici svi zajedno ponosimo ovom manifestacijom. Ove godine kakanjski dani su baš kakanjski u pogledu sadržaja, priliku smo ponovo dali našoj omladini uz one koje već imaju zavidno iskustvo posebnu pažnju smo usmjerili prema mladim talentima koji vrijedno rade tokom cijele godine. Naša želja je da na ovoj manifestaciji  oni dobiju svoje prve aplauze i da tako osnaženi krenu putem uspjeha i dokazivanja na takmičenjima i smotrama u BiH ali i šire. Najviši ukras i najvažniji dio ove manifestacije ste vi, posjetitelji, moja želja je da se osjećate lijepo i ugodno  tokom kakanjskih dana, gostima koji dolaze iz drugih gradova želim dobrodošlicu u Kakanj sa željom da ponesu lijepe utiske iz našeg grada. Organizacija ovakve manifestacije u uskom gradskom području zahtijeva i određene izmjene u pogledu režima saobraćaja, pa svoje  sugrađane molim  za strpljenje i razumijevanje. Sa uvjerenjem da ćemo na kraju ove manifestacije svi biti zadovoljni i ponosni proglašavam kulturno-sportsku manifestaciju Kakanjski dani 2016 otvorenom.”
13920071_10154186100361005_3228606756299741395_o

Nakon otvorenja manifestacije i priredbi kulturno-umjetničkih društava, na centralnoj pozornici nastupili su članovi duhačkog orkestra Rudarska glazba, koji zbog ranije kišovitog vremena nisu mogli uz performans prodefilovati glavnom ulicom našeg grada. Nakon Rudarske glazbe na pozornicu su izašli članovi “Lapsus band-a”, gdje je prema prorgamu završen prvi dan manifestacije Kakanjski dani 2016.

Lapsus band - Emir Aličković (vokal)
Lapsus band – Emir Aličković (vokal)

Fotogalerije sa manifestacije “Kakanjski dani 2016”  će biti uredno objavljivane na našoj facebook stranici www.kakanj-x.com.

(Kakanj-X / Alibašić K. / E. Fejzović)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO