(FOTO) Treći dan manifestacije ''Kakanjski dani'' je bio bogat sportskim i aktivnostima za najmlađe sugrađane našeg grada.

U 17 sati u foajeu Doma kulture su održane zabavne igre za djecu. Djeca su uz Kiketa i polaznike obdaništa ”Mladost” provela ugodno vrijeme uz igru i zabavu. Zajedno s Kiketom su pjevali pjesmice za najmlađe i družili se sa svojim prijateljima iz kakanjskog obdaništa ”Mladost”.

Sugrađani su u foajeu Doma kulture imali priliku vidjeti i slike koje su u protekla tri dana članovi udruženja ”Duga” naslikali u sklopu likovne kolonije. Postavke će građani moći vidjeti na otvorenju galerije u Kaknju u petak, 8.8.2014. godine.

U Spotskoj dvorani sa početkom u 17 sati održano je i takmičenje u košarci. Od prijavljenih 7 seniorskih ekipa prvo mjesto je osvojila ekipa ”Ćejf room-a”, drugo ekipa ”Puls-a”. Od 4 prijavljene juniorske ekipe prvo mjesto je osvojila ekipa ”Negro”, drugo mjesto ekipa ”DSM Trade-a”.

U 18 sati građani su imali priliku vidjeti pokazne vježbe pasa MUP-a kantona Sarajevo i MUP-a ZE-DO kantona, te šetnju pasa ulicom svih sugrađana koji su željeli da se prošetaju sa svojim psima i pokažu ih ostalim sugrađanima.

U 19 sati održana je Revija borilačkih sportova u Sportskoj dvorani. Na Reviji su učešće uzeli karate klub ”Sakib Bitić” i taekwandoo klub ”Nur”. Predstavnici ovih klubova su dobili i zahvalnicu zbog učešća na ovoj reviji.

[doptg id=42]

U 20 sati u Domu kulture održana je predstava za najmlađe sugrađane pod nazivom ”122”. Glumci BNP-a Zenica su na humorističan način djecu upoznali sa pravilima u saobraćaju i saobraćajnim znakovima. Vidno zadovoljni mališani su kroz smijeh, pozorno gledali i slušali korisne savjete.

U 21 sat, na Centralnoj pozornici održan je koncert Armina Muzaferije, jednog od najpoznatijih BH pjevača. Uprkos lošem vremenu i kiši koja je padala sve vrijeme koncerta, kakanjci su pjevali i zabavljali se zajedno sa Arminom. Pored Armina kakanjskoj publici se predstavila i Rebeka Dremelj, slovenska pop pjevačica i Miss Slovenije 2001. godine.

kakanj-x/ Ilma Neimarlija, foto:  Kenan Fejzović

Možda vam se svidi

Comments are closed.