10 C
Kakanj
Petak, 22 Januara, 2021

FOTO: Pogledajte kako je Dan nezavisnosti BiH obilježen u Kaknju

Povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općina Kakanj je priredila poseban sadržaj za ovaj poseban dan.

Program je počeo u prostorijama PS Kakanj, gdje je zvanično pušten u rad video nadzor svih bitnih saobraćajnica i objekata.

3

Općinski načenik Nermin Mandra je istakao da je ovo veliki projekat koji se pokazao kao vrlo uspješan. Bilo je slučajeva devastacija komunalnog inventara, drveća, parkovskog inventara, sve nas je to mobilisalo da se borimo protiv nesavjesnih naših sugrađana, otuda i ideja za video nadzor, otuda i sredstva od 240 000 km. Već  je jedno razbojništvo razotkriveno u kladionici koristeći ovaj sistem, cijeli grad i općina su pokriveni kamerama, neke kamere su vidjljive ali većina nije. Svi oni koji ulaze u grad Kakanj bit će obavješteni da je Kakanj pod video nadzorom sa jednom tablom. Kamere su izuzetno kvalitetne i sa mogućnosti zumiranja kao i noćnog snimanja.

Simboličnim paljenjem monitora sistem su u funkciju pustili načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i policijski komesar ZDK Semir Šut.

Zatim se delegacija uputila ka Gradskom spomen-parku gdje se okupilo oko 200 građana, moramo istaći da je posjeta umanjena zbog loših vremenskih uslova. Građanima se obratio načelnik Kaknja i istakao da je ovo veoma bitan dan za Bosnu i Hercegovinu te da se nikada ne zaboravi da je na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija. Poslije izlaganja načelnika upriličeno je polaganje cvijeća za sve one koji su stradali u prethodnom ratu „92.-95.“. Zatim je upriličeno polganje cvijeća i odavanje počasti svim onim koji su svoje živote dali Narodnooslobodilačkom ratu.

U 16:00 sati u Muzeju Kaknja upriličena je izložba eksponata, te okrugli stol gdje je istaknuto da su građani izuzetno zaslužni zbog toga što poklanjaju svoje eksponate muzeju. Upriličena je podjela plaketa za sve one koji su učestvovali u bogaćenju zbirke eksponata Muzeja Kakanja.

Od 18:00 sati u velikoj sali Doma kulture upriličena je svečana akademija. Na samom početku himnu Bosne i Hercegovine odsvirao je gradski hor. Upriličeno je obraćanje načelnika Nermina Mandre, te predsjedavajućeg OV  Slavena Katičića.

(Kakanj-X /Foto: Kemal Alibašić)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO