FOTO: Ajla Kevilj je pobjednica takmičenja "Talent show 2015"

U organizaciji Javne ustanove za kulturu i obrazovanje večeras je održano finale takmičenja “Talent show” za kandidate iznad četrnaest godina.

U finalnoj večeri svoje pjevačke sposobnosti pokazivali su: Đino Nerma, Tokalić Ervin, Deskaj Denis, Aldin Kordić, Alma Fazlić, Huduti Ilma, Smajić Emir, Penjić Almin, Džejna Sarajlić, Kevilj Ajla, Ilda Đokić, Silajdžić Ajla, Mujić Aida i Adna Ramić.

Članovi žirija su ostali u istom sastavu, a to je Mirza Mušija , Naida Bešlagić i Arnes Bajramović.

öi †Bilo je preemotivno, mi već pet godina uzastopno imamo “Talent Show”, što je za pohvaliti, u vremenu kada se mnoge stvari gase (op. a. Zemaljski muzej BiH) koje su mnogo veće od nas samih, i kada već imamo zasićenje ovog sadržaja mi Talent show održavamo. Talent show je nešto što je već prepoznatljivo u Kaknju nešto što je izrodilo takve muzičke zvijezde kao što su Denial Ahmetović, Amar Jašarspahić Gile, Martina Jozinović, Emina Bajtarević, Emina Ganić koja je iz Visokog nastupala 2011. i pobijedila. To su djeca koja jednostavno su svojim glasom osvojili region, za neke se tek treba da čuje. I u tom smislu mi smo ponososni što okupljamo ove mlade ljude na jednom mjestu i što je ovaj projekat  koji se zove Talent show koji je opstao i još uvijek skuplja mlade ljude. Večeras smo imali ponajteži zadatak, zato što smo imali u kvalitativnom smislu kandidate koji su bili tako blizu jedan drugom i nijanse su odlučivale, pokušali smo biti što objektivniji. Nadam se da će “Talent Show 2016” otići još dalje ne samo u sadržajnom, tehničkom i materijalnom smislu koji treba da bude svake godine bolji i veća podrška jer bez sponzora nebi mogli postojati. Mislim, da će i publika prepoznati ovaj Talent show nešto što je vrijedno pažnje i vrijedno posjećivati, ako ništa onda zbog ovih mladih ljudi koji nastupaju, koji  je možda najznačajniji momenat u njihovim životima i mi smo sretni što smo dio njihove priče koja će na kraju u nekoj njihovoj budućnosti imati refleksiju koja je pozitivna”, rekao je za Kakanj-X predsjednik žirija Mirza Mušija.

Ova noć je bila posebna po mnogo čemu, u završnom dijelu takmičenja prikazan je novi spot, snimljen u Domu kulture za  pjesmu “Godine prolaze” od Deniala Ahmetovića, također pobjednika Talent Show-a prehodnih godina.

Žiri je imao pune ruke posla, pa se tako od četrnaest kandidata mogao odlučti samo za šest koji su prošli u drugi krug, gdje je bilo dodatnog nadpjevavanja između njih.

Na kraju, samo nijanse su odlučile ko će pobijediti od ovih šest kandidata koji su prošli u uži krug takmičenja.

Ajla Kevilj
Ajla Kevilj

Pobjednica takmičenja Talent Show 2015 je Ajla Kevilj.

Večeras sam pjevala od Vanne “Kao da me nema tu”, pobjedu nisam očekivala, bilo je iznenađujuće. Osjećaj je super i ako budem u mogućnosti nastavit ću baviti se  pjevanjem, rekla je pobjednica showa Ajla Kevilj.

Nerma Đino
Nerma Đino

Drugo mjesto pripalo je Nermi Đino.

Predstavila sam se pjesmom Verice Šerifović “Ako treba mogu to”, ovo je prvi put da se prijavljujem na neko takmičenje i prezadovoljna sam  svojim plasmanom, u budućnosti želim da nastavim pjevati jer je to ono što sam oduvijek htjela, kazala je drugoplasirana Nerma Đino.

Ilma Huduti
Ilma Huduti

Ilma Huduti je trećeplasirani kandidat: “Danas sam pjevala pjesmu “Luče” od Milene Vučić veoma sam zadovoljna svojim nastupom, bilo je malo treme ali sve u svemu prošlo je dobro, ne nadam se baš da ću se baviti pjevanjem u budućnosti, već samo za svoju dušu.

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

Comments are closed.