Ford započeo proizvodnju električnog pickupa F-150 Lightning, primljeno 200.000 rezervacija


Prva vozila proizvedena u Fordovoj historijskoj fabrici Rouge bili su traktori, a 101 godinu kasnije počela je proizvodnja električnog pickupa.

- Marketing -

Riječ je modelu F-150 Lightning, koji je važan ne samo za Ford, nego i za tranziciju električnih vozila. Iz kompanije nisu naveli tačan datum početka isporuka kupcima, ali je dosad primljeno oko 200.000 rezervacija te ne bismo trebali čekati dugo da se F-150 Lightning pojavi na cestama.

Ford planira tokom 2023. godine proizvesti 150.000 primjeraka električnog pickupa nakon što fabrika Rougue dostigne svoj puni proizvodni potencijal.

Iako je Rivan prestigao Ford u utrci za prvim električnim pickupom, F-150 Lightning je ipak nešto drugačija zvijer, a bit će i znatno jeftiniji.

U Fordu se nadaju da će električni pickup promijeniti percepciju javnosti ne samo o električnim vozilima, nego i o Fordu kao brendu.

Početak proizvodnje modela F-150 Lightning je značajan dan u historiji Forda jer je kompanija pobijedila General Motors i Stellantis te vjerovatno “ukrala” neke od njihovih kupaca. Prema podacima, oko 75 posto rezervacija su kupci koji prvi put kupuju Fordovo vozilo.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano