Firmi u Kaknju treba 20 radnika. Zaposlite se ODMAH !

Ako imate dovoljno iskustva i kvalitetno radite šivaće poslove, u kaknjskom pogonu Pro Textila možete početi raditi već danas. Nakon što je ova firma instalirala svoj pogon za proizvodnju svjetski priznatih uniformi, suočila se sa problemom nedostatka radnika. Prijem i razgovor sa potencijalnim kandidatima je svaki radni dan

Pro Textil d.o.o. iz Zenice je privredno Društvo za proizvodnju, promet i usluge, a odnedavno u Kaknju ima proizvodni pogon. Za naše prilike ima i neočekivani problem – nema dovoljno radnika za proizvodnju, odnosno šivenje uniformi za specijalne namjene, što je njihov osnovni proizvodni program.

Potrebno još 20 radnika

Kakanj je imao dva preduzeća, koja više ne rade, čija osnovna djelatnost je krojenje i šivenje, tako da je prosto nevjerovatno povjerovati u činjenicu da u novom proizvodnom pogonu Pro Tekstila, već danima montirne mašine čekaju majstore šivače.

-Na javni poziv smo očekivali znatno bolji odziv, prvenstveno šivača sa iskustvom. Očekivali smo brzo popunjavanje naših radnih kapaciteta, međutim, mi tek imamo deset popunjenih strojeva, a treba nam 25 do 30 iskusnih šivača, kako bi smo kvalitetom i količinom ispunjavali proizvodni plan, kaže direktor Pro Textila, Emir Mehinagić.

Ovdje još kažu da odziv na njihov javni poziv i nije tako loš, međutim, profil prijavljenih kandidata uglavnom je radnik bez iskustva. S obzirom na ugovorene obaveze, Pro Textilu, trebaju šivači sa iskustvom. Prijem je svakog radnog dana, u periodu od 9,00 do 15,00 sati, a kandidati se mogu javiti šefici Pogona Edini Osmančević.

-Trenutno ne možemo izvoditi obuku početnika na šivenju, ali je planiramo odraditi nakon što budemo za strojevima imali dovoljno šivača sa iskustvom. Cilj je početi sa proizvodnjom kojom se ovaj pogon može održavati, i na taj način steći preduvjete za obuku početnika.To će onda biti naša obuka, usmjerena na šivenje uniformi top kvaliteta zadovoljavanjem visokih tržišnih standarda koji ne prihvataju drugu klasu i bilo kakve tolerancije, riječi su direktora Mehinagića.

Fahrudin Buza, Edina Osmančević i Emir Mehinagić

Cilj je dostići ekonomski održivu proizvodnju

Cilj Pro Textila je da pored deset zaposlenih šivača, što prije zaposli još 15-20, zatim dostigne plansku proizvodnju uniformi, a onda krene sa obukom novih radnika i proširenjem kapaciteta kroz zakup zemljišta i izgradnju vlastitog objekta. Sadašnji pogon je smješten u bivšem radničkom restoranu na Staroj jami.

 Odlična podrška iz Općine Kakanj

 U pokretanju ove proizvodnje i osnivanju kaknjskog pogona Pro Textila Gospodin Mehinagić, ističe izuzetnu angažovanost općinske administracije i načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Razmišljao je da pogon instalira u Zenici, Visokom, Fojnici, ali uvjeti i i brzina rada u Općini Kakanj su ga opredjelili da to bude ovdje. Prva kontakt osoba bio je vijećnik Stranke za BiH u Općinskom vijeću Kaknja, Fahrudin Buza, kao lice koje je iniciralo i ljude u Pro Texstilu i u Općini Kakanj.

Pro Texstil planira i svečano otvaranje ovog proizvodnog pogona. Bilo je predviđeno da se to već dogodi, međutim problem sa nedostatkom radnika nisu očekivali, a nadaju se da će i do ove svečanosti doći, kada za svakim strojem budu imali šivača, koji će u skladu sa visokim zahtjevima kvaliteta raditi uniforme za vojne, policijske, vatrogasne, zaštirtarske i slične jedinice specijalne namjene.

kakanjlive/Adib Zekić

Možda vam se svidi

Comments are closed.