Filmske scene na bh. putevima: Ukrao vozilo pa probio policijsku blokadu i pobjegao

Policija u Livnu u ranim jutarnjim satima, oko 3:40 sata, dobia je dojavu od Z. R. iz Livna da mu je iz dvorišta porodične kuće otuđeno vozilo marke BMW, registarskih oznaka T21-K-355.

Prema izjavi Z. R., u trenutku krađe vozilo je bilo otključano i u njemu se nalazio ključ, saznaje Fena iz iz Ureda glasnogovornika MUP- a Hercegbosanskog kantona.

Na mjesto događaja odmah je upućen pripadnik PP Livno i u trenutku kada se policijsko vozilo našlo u Zagrebačkoj ulici u Livnu, iz smjera grada pojavio se otuđeni BMW za čijim upravljačem se nalazio 25-godišnji K. M. iz Livna.

Policajac je svojim vozilom pokušao prepriječiti put BMW-u, koji se zabio u policijsko vozilo, nanijevši policajcu lakše tjelesne povrede te veću materijalnu štetu na policijskom vozilu. K. M. je uspio probiti policijsku blokadu te je u BMW-u pobjegao u nepoznatom smjeru.

O ovom događaju odmah su upoznate sve policijske stanice na području kantona te Federalni MUP, nakon čega je pokrenuta potraga koja je završena u nedjelju ujutro oko 8 sati pronalaskom ukradenog vozila i hapšenjem K. M.

O navedenom događaju upoznato je Kantonalno tužilaštvo u Livnu a kako se saznaje počinitelj je od ranije poznat policiji.

Možda vam se svidi

Leave A Reply