Fikret Hodžić u prepunom Domu kulture promovisao knjigu "I ja sam iz Srebrenice"

U srijedu 12.februara, u sali Doma kulture u Kaknju sa početkom u 19 sati, u organizaciji aktiva vjeroučitelja i u saradnji sa IZ Kakanj, održan je program povodom 12. Rebiu-l-Evela i rođenja Muhammeda a.s. posljednjeg Božijeg poslanika, te promocija knjige Fikreta Hodžića ,, I ja sam iz Srebrenice”. Sala Doma kulture bila je popunjena do zadnjem mjesta.

Prvi dio programa učenici i vjeroučitelji kakanjskih osnovnih i srednjih škola su prisutnima predstavili ono što rade u školi i na sekcijama. U ovom dijelu učenici osnovnih škola su sa svojim vjeroučiteljima pripremili izvedbe nekoliko ilahija te kratki dokumentarni film ,, Život kako ga piše Muhammed a.s.”.

Učenice OŠ ,,Mula Mustafa Bašeskija” Iman Čobo i Mubina Musić su izvele ilahiju ,,Nemoj žalit suzama”, učenice OŠ ,,Hamdija Kreševljaković” Ajša Maslo i Lamija Alić su izvele ilahiju ,, Ti si duša džennetska”. Bilal Zukan je prisutne rasplakao ilahijom ,,Šehidska” a Emina Mujčinović je na kraju prvog dijela programa izvela inferno ,,Srebrenico moja”.

1939053 209971255867302 1790450830 o

Hanifa Ahmetašević promotor knjige i Fikret Hodžić autor.

Drugi dio programa je bio namjenjen za promociju knjige Fikreta Hodžića ,,I ja sam iz Srebrenice”. Promotor knjige bila je Hanifa Ahmetašević, iskusna bibliotekarka koja sada radi u OŠ ,, Mula Mustafa Bašeskija”. Promotorica je na vrlo emotivan način prenijela impresije koje je sama doživjela čitajući knjigu. Uz mnogo epiteta, pohvala i s mnogo emocije svim prisutnim je dočarala bit samog nastanka knjige te preporučila da je pročitaju i mladi i oni stariji jer nosi mnogo važnih i vrijednih životnih pouka.

Fikret Hodžić se također obratio svim prisutnim te sa svojom skromnošću, smirenošću i neizmjernom nesebičnošću ispričao kako je to biti dijete Srebrenice. Naglasio je kako knjiga nije napisana samo kao znak zahvalnosti majci nego i zbog želje da se kaže istina i da se pošalje poruka mladim ljudima o tome kako se u životu može uspjeti, bez obzira na porijeklo te da se kako mladi tako i stari zamisle o onome što rade i da li nanose nepravdu drugima svojim postupcima.

Kakanj-X/ Ilma Neimarlija /foto: Melisa Mioč i Šejla Čobo

VIŠE SLIKA POGLEDAJTE KLIKOM NA SLIKU ISPOD

facebook photos

Možda vam se svidi

Comments are closed.