Povezano

FIFA poslala poruku: Svi fudbaleri koji budu igrali Superligu neće imati pravo nastupa za reprezentacije


Međutim, UEFA i FIFA su, dakako, protiv toga, jer bi jedna takva liga uništila domaća takmičenja te Ligu prvaka. Kreator Superlige je predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, koji zapravo i ne krije što želi, a želi ligu bogatih, dakako, na uštrb onih siromašnih.

- Marketing -

FIFA je danas poslala jasnu poruku te je objavila saopštenje u kojem je iznijela svoj jasan stav kako Superliga neće biti priznata od strane krovne organizacije svjetskog nogometa. Drugim riječima, iz FIFA-e su poručili kako niti jedan igrač koji bude sudjelovao u jednom takvom nadmetanju neće moći nastupiti u takmiečnjika koje organizira FIFA ili neka od njihovih članica.

U prijevodu, nogometaši koji budu nastupali za klubove u Superligi ne bi imali pravo nastupa za nacionalne reprezentacije na velikim takmičenjima, kao i kvalifikacijama, što bi sasvim sigurno bio žestoki udarac. FIFA također poručuje da bi sva natjecanja trebala se organizirati u dogovoru s konfederacijama i FIFA-om, kao glavnom kućom svjetskog nogometa.

Saopštenje FIFA-e su potpisali predsjednik Gianni Infantino, te predsjednici svih ostalih konfederacija, prenosi “SCsport“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno