FHMZ objavio prognozu za ovu sedmicu: Blago osvježenje, pa novi val vrućine

Jutros je u Hercegovini vedro. U Bosni većinom preovladava umjerena naoblaka vrijeme. Pretežno oblačno je na dijelu sjevera Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 17; Ivan Sedlo 18; Bugojno 19; Bihać, Sarajevo i Srebrenica 20; Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 21; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Stolac i Zvornik 22; Bijeljina, Brčko, Gradačac i Široki Brijeg 23; Grude, Neum i Trebinje 24; Mostar 27°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7hPa je veći od normale i opada.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblčanost. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 28°C.

Prognoza vremena za naredne dane

U utorak u Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. U Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu do 34°C.

U srijedu će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu do 34°C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu do 35°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Možda vam se svidi

Leave A Reply