Feraget o pismu porodice Mutap: Šta je sve Alisa “zaboravila”

Popularno

Povezano


U pismu su teško optužili i Muriza i Arijanu Memić, da su nesposobni, da ne iznose istinu, da su politički alat i onda su napisali da vjerovatno pomažu osobi zbog koje je umro Dženan…
Na Facebook stranici Pravda za Dženana objavili su i rekaciju advokata porodice Memić, Ifeta Ferageta.
Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:
“Čitam, ko zna koje po redu, javno obraćanje porodice Mutap, u kojem spominju i moju malenkost, pa se sjetih Čehovljeve misli da je laganje kao alkoholizam jer lažovi izbjegavaju istinu i na smrtnoj postelji!
Jedna latinska izreka kaže da lažov treba imati dobro pamćenje! Evo mi godinama dokazujemo da je upravo tako jer oni ne shvataju da dokazi govore svojim vlastitim jezikom.
Alisa ne navodi da je “zaboravila” da svoj pametni telefon preda nadležnim organima, kao što je i “zaboravila” kako se Dženanov mobitel, koji je bio u njegovoj jakni, neposredno nakon “saobraćajne nesreće” našao baš u njenim rukama i samo njoj poznatim putem je tek par sati kasnije ispred KUM-a vraćen Dženanovom ocu! Alisa, tvoj mobitel nije vještačen jer ga nisi ni predala policiji a Dženanov mobitel su “vještačili” upravo pripadnici MUP KS koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom! Prilikom tog “vještačenja” su čak i izbrisane neke poruke iz Dženanovog mobitela koje su bile upućene tebi! Tako govore dokazi! prenosi “Radiosarajevo“.
Tužilaštvo BiH i Sud BiH će se potruditi da vaše godinama ponavljane laži nikada ne postanu istina”, poručio je Feraget.

- Marketing -

Najnovije