Federalno ministarstvo okoliša i turizma kažnjeno sa 21.000 KM

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je Rješenje o izricanju novčane kazne Federalnom ministarstvu okoliša i turizma jer je spriječilo, ograničilo i narušilo tržišnu konkurenciju na tržištu upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupak je pokrenut na zahtjev Društva za postupanje s ambalažnim otpadom Ekopak Sarajevo, a kaznu u iznosu od 21.000 KM, Ministarstvo je dužno platiti osam dana od prijema Rješenja.

U slučaju da se izrečena novčana kazna ne uplati u navedenom roku, ista će se naplatiti prisilnim putem.

Ministarstvo je također dužno nadoknaditi troškove postupka privrednom subjektu Ekopak.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je organ uprave koje je donijelo osporeni Pravilnik i na kojeg se u skladu sa članom 2. stav (1) tačka b) Zakona primjenjuju odredbe istog, kada svojim djelovanjem posredno ili neposredno učestvuje ili utiče na tržište Bosne i Hercegovine.

(N1)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar